top of page

Sjømannsprisen

 

Sjømannsprisens formål er å støtte den norske sjømannsstand. Prisen deles ut til den eller de som i særlig grad har gjort en innsats for norske sjøfolk og sjømannsstanden.

 

Prisen er populær og ble etablert i 2001. Stiftelsen forsøker å legge utdelingen av Sjømannsprisen til den 8. april, siden det var Anders Wilhelmsens sin fødselsdag.

Kjenner du til noen gode kandidater som fortjener å bli tildelt Sjømannsprisen?  Skriv en e-post til oss og fortell hvorfor akkurat denne personen eller organisasjonen fortjener prisen. Anbefalingen sendes til post@awfoundation.no

Tidligere vinnere av Sjømannsprisen

Ingen prisutdeling for dette året

2022

Ingen prisutdeling for dette året

2021

Christian Radich's program Windjammer

2020

Prisen skal etter stiftelsens vedtekter tildeles de som har gjort en innsats for norske sjøfolk og den norske sjømannsstanden. Gjennom Windjammer programmet er dere en viktig bidragsyter på dette området.


 

Ingen prisutdeling for dette året

2019


 

Ingen prisutdeling for dette året
2018


 

Bård Kolltveit

2017

Prisen skal etter stiftelsens vedtekter tildeles den person som har gjort en innsats for norske sjøfolk og den norske sjømannsstanden. Gjennom Bårds mangeårige virke har han vært en viktig bidragsyter på dette området og han er fortsatt levende opptatt av den maritime virksomhet.

 

Thorbjørn Solberg Andersen og Lillesand Sjømannsforening

2016

Thorbjørn Solberg Andersen (Lillesand) og Lillesand Sjømannsforening mottok Sjømannsprisen for sin årelange og omfattende arbeid med registrering av sjøfolk og i særdeleshet registering av krigsseilerne.


 

Ingen prisutdeling for dette året

2015

Ingen prisutdeling for dette året

2014

Det Norske Sjømannskor

2013

Det Norske Sjømannskor ble tildelt Sjømannsprisen for sitt tradisjonsrike kulturarbeid innen maritim sang og musikk, og som fremragende representanter for den norske sjømannsstand.

 

Ingen prisutdeling for dette året

2012

 

Ingen prisutdeling for dette året

2011

Eilert Munch Lund

2010

Eilert Munch Lund (Bergen/Nersnes) ble tildelt Sjømannsprisen for dokumentarfilmserien”Vår Maritime Kulturarv”.

 

 

Ola Sætren

2009

Ola Sætren, Dunkerque, ble tildelt Sjømannsprisen for nesten 50 års utrettelig innsats for sjøfolk – døgnet rundt – på en forbilledlig personlig og profesjonell måte.

 

 

Eigil Eriksen og Svein Pettersen

2008

Cruise-kapteinene Eigil Eriksen (Trondheim) og Svein Pettersen (Skodje) ble tildelt Sjømannsprisen for sitt personlige engasjement for å skape et integrert, godt og trygt arbeidsmiljø for tusenvis av sjøfolk.

 

 

Leif Eric Griffin

2007

Norsk-amerikaneren Leif Eric Griffin (Miami) ble tildelt Sjømannsprisen for mangeårige engasjement og utrettelig innsats for sjøfolk i Florida.

 

 

Kaare André Kopperud

2006

Kaare André Kopperud (Oslo) ble tildelt Sjømannsprisen for livslange og betydelige innsats for den norske sjømann og sjømannsstand.

 

 

Ingen prisutdeling for dette året

2005

 

Geir Roger Benonisen

2004

Fiskeskipper Geir Roger Benonisen fra Sørvågen i Lofoten ble tildelt Sjømannsprisen for berging av 30 passasjerer og en av mannskapet da ”Lofotfjord 2” gikk på grunn 17. desember 2004

 

 

Ingen prisuttdeling dette år

2003

 

Mannskapet på RS ”Erik Bye”

2002

Mannskapet på RS ”Erik Bye” ved skipsfører Robert  Aksel Jakobsen (Stokmarknes), styrmann Alfred Finstad Aastrøm (Steinkjær), maskinist Yngve Iversen (Brønnøysund) og maskinassistent Ronny Pedersen (Skedsmokorset) for ”godt sjømannskap” i forbindelse med redningen av tidligere redningsskøyteskipper Charles Klinge i 2002.

 

 

Kaptein Arne Rinnan

2001

Kaptein Arne Rinnan ble tildelt Sjømannsprisen etter M/S ”Tampa”s redningsaksjon i Australsk farvann i 2001 der 438 flyktninger ble reddet fra et synkende skip.

bottom of page